zaterdag 15 juni 2024

Helft Nederlanders vindt motorrijden net iets te spannend en onveilig

Zo’n 30% van de Nederlanders die – nog – geen motorrijbewijs hebben, denkt er wel eens aan. Wat ze aantrekkelijk vinden is het gevoel van vrijheid en plezier (40%), dat je nooit vaststaat in de file (30%) en dat je je motorfiets makkelijk kunt parkeren (26%). Hoe we dit weten? De RAI Vereniging deed een onderzoek waaraan 1.000 Nederlanders zonder motorrijbewijs aan meededen. Op de vraag of ze ooit op zullen gaan voor het motorrijbewijs bedankten 50% voor de eer. Ze vinden motorrijden net iets te spannend en gevaarlijk.

RAI Vereniging liet het onderzoek uitvoeren om zo aandacht te krijgen voor hun initiatief. Maart is immers de Maand van de Motorrijder. We zijn benieuwd wanneer de eerste actiegroepen en burgerinitiatieven tegen motorrijders weer van zich laten horen…

Motorrijden in de sneeuw

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. jammer van die laatste alinea.
    Heeft naar mijn idee niets te maken met de rest van het artikel. Die actiegroepen gaan voornamelijk over geluidsoverlast en niet over dat mensen het gevaarlijk of onveilig vinden.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen