dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Henk Vercoelen overleden

Op 62-jarige leeftijd is meervoudig Dakar-deelnemer Henk Vercoelen overleden. De ondernemer uit Luyksgestel stierf aan de gevolgen van longvlieskanker. Hij was al geruime tijd opgegeven door de artsen.

Vercoelen zal bij het grote publiek niet zo bekend zijn geworden. Daar streefde hij ook niet naar. Hij hoefde niet zo nodig in de publiciteit te staan. Tijdens de rally volgde hij altijd zijn eigen weg. Hij zat daarom zelden in een team. Als kistrijder kon hij zelf alles bepalen en dat voelde voor hem het best. Uitrijden stond bij Vercoelen altijd voorop, de klassering was van ondergeschikt belang. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2000 toen hij als twintigste eindigde in Dakar-Cairo.

Vercoelen heeft elf keer deelgenomen aan de Dakar-rally. Al die keren was het de rally die in Afrika werd verreden. Nadat hij in 2004 uitviel vanwege een gebroken been stopte hij met deelname aan ‘le Dakar’. Toch bleef hij bij de rally betrokken. Zo ging hij in 2005 mee als begeleider van debutant Frans Verhoeven.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen