Henk Vercoelen overleden

Op 62-jarige leeftijd is meervoudig Dakar-deelnemer Henk Vercoelen overleden. De ondernemer uit Luyksgestel stierf aan de gevolgen van longvlieskanker. Hij was al geruime tijd opgegeven door de artsen.

Vercoelen zal bij het grote publiek niet zo bekend zijn geworden. Daar streefde hij ook niet naar. Hij hoefde niet zo nodig in de publiciteit te staan. Tijdens de rally volgde hij altijd zijn eigen weg. Hij zat daarom zelden in een team. Als kistrijder kon hij zelf alles bepalen en dat voelde voor hem het best. Uitrijden stond bij Vercoelen altijd voorop, de klassering was van ondergeschikt belang. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2000 toen hij als twintigste eindigde in Dakar-Cairo.

Vercoelen heeft elf keer deelgenomen aan de Dakar-rally. Al die keren was het de rally die in Afrika werd verreden. Nadat hij in 2004 uitviel vanwege een gebroken been stopte hij met deelname aan ‘le Dakar’. Toch bleef hij bij de rally betrokken. Zo ging hij in 2005 mee als begeleider van debutant Frans Verhoeven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.