dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki opent aanval op middensegment

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Waar de ER-6n al jarenlang de Europese verkoopstatistieken aanvoert in de tweecilinder Naked bike klasse en de ER-6f, de gekuipte versie van de ER, de bestverkochte Sports-Touring motor in zijn klasse is, wenst Kawasaki met beide modellen nog verder te groeien.

Kawasaki ER-6n 

De Kawasaki ER-6n was in 2014 in Nederland met 109 verkochte eenheden één van de bestverkochte motoren. Toch is Kawasaki nog niet helemaal tevreden. 

Quality, Fun & Value

Henk Salomons, General Manager Kawasaki Benelux; “Het ER concept staat voor “Quality, Fun & Value”. Kawasaki heeft als premium Japans merk met de ER-6n een kwalitatief topproduct op de markt gezet dat garant staat voor sublieme handling en heel veel rijplezier. Een van de pijlers van het product is hiernaast dat we ook absoluut de beste ‘Value’ willen leveren, zeg maar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Qua plezier en kwaliteit vertegenwoordigt de ER-6n nog steeds de top in zijn klasse maar qua ‘Value’ proberen concurrenten het succes van de ER-6n te klonen. We zullen met onmiddellijke ingang de prijs van de ER-6n verlagen (met € 500,-) naar € 6.999,-. Hiermee staat wat ons betreft de ER-6n weer bovenaan in zijn klasse”. 

ER-6n Sports Edition

Een aanzienlijk deel van de verkochte ER-6n modellen in 2014 was voorzien van het in 2014 geïntroduceerde Sports Edition pakket. De ER-6n wordt dan voorzien van een lichtgewicht (Full System) Akrapovic  Titanium uitlaatsysteem, bobbins en tankpad. Het vermogen neemt hierdoor 5,2 pk toe waarmee de ER-6n de sterkste motor in zijn segment is. Tevens levert de sportieve twin over het gehele toerenbereik een hoger koppel voor nog meer trekkracht. Verder neemt het gewicht 5kg af en levert de moderne parallel-twin een heerlijke diepe sound. Kawasaki zal gezien het succes van de Sports Edition ook in 2015 dit pakket aanbieden voor slechts € 690,-.

Kawasaki ER-6f

Naast de ER-6n heeft Kawasaki nog een wapen in het middensegment. De gekuipte versie van de ER-6n is de ER-6f. Deze motor is qua aantallen Nederlands bestverkochte motor in het Sports-Touring middensegment en is uniek in zijn klasse. Hoewel de ER-6f in feite geen tot weinig concurrenten kent zal Kawasaki ook de ER-6f € 500 in prijs verlagen om qua prijsstelling balans tussen de ER-6n en de ER-6f te houden. De ER-6f zal € 7.499,- kosten in 2015.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen