Herlings buit thuisvoordeel uit

De wedstrijdsamevatting van Jeffrey Herlings vertelt het hele verhaal van de afgelopen weekend verreden Grand Prix van Valkenswaard. ‘Ik heb veel rijders moeten inhalen om op kop te komen. Wat was het jammer van gisteren. Het was een goed weekend voor mij. Ik heb me goed vermaakt. Duelleren met Tony Cairoli is altijd fijn, omdat we altijd op een eerlijke manier de strijd met elkaar aangaan. Ik kijk nu al uit naar de Spaanse Grand Prix van komend weekend, want ik heb afgelopen winter veel op de baan van Red Sand getraind.’

Deklasseren
De training op zaterdag mondde nog uit in een deceptie toen Neerlands beste motorcrosser door een technisch mankement ten val kwam. Hierdoor startte hij zondag vanaf de negentiende plaats. Het weerhield de Brabander er niet van het gehele veld in te halen en te deklasseren. Alleen Cairoli bleef in de buurt, maar de nummer drie zat al op een halve minuut (manche 1) en zelfs een minuut in manche twee.

Super blij met thuiszege
Na de GP’s van Argentinië en Valkenswaard leidt Herlings het klassement met 97 punten. Cairoli is tweede met 91 punten. Herlings weet dat hij voor de rest van het seizoen zijn starts moet trainen: ‘Daar zit verbetering in. Maar ik ben blijven gaan. Dat heb je gezien.’ Hopelijk hebben de coureurs beter weer in Spanje dan in het Arctisch koude Valkenswaard. Herlings: “Ik denk dat de kou wel wat toeschouwers heeft gekost, maar ik hoop dat de mensen die er wel waren een prachtige wedstrijd hebben gezien. Ik ben super blij. Winnen in Valkenswaard is toch nog iets mooier dan ergens anders winnen, zo voor je thuispubliek.”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?