Sportieve carbon systeemhelm van AGV

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De optimale bescherming van een sporthelm, maar ook graag het comfort van een systeemhelm ontvangen. Het leek een onmogelijke combinatie, maar AGV stelde zichzelf de afgelopen jaren een missie om het toch voor elkaar te krijgen. Trots presenteerde het Italiaanse helmenmerk op de EICMA dan ook de SportModular, werelds eerste systeemhelm die volledig van carbonfiber is gemaakt.

Slechts 1295 gram
Door het AGV Extreme Standards ontwikkelingsprotocol te volgen, biedt de SportModular eenzelfde bescherming als de tophelm in de huidige modellenreeks, de Pista GP R. Door zowel de schaal als kin van de systeemhelm uit te voeren in carbonfiber is de SportModular niet alleen extreem sterk, maar ook zeer licht. De helm weegt slechts 1.295 gram en dat is wel zo prettig voor de rijder als hij de hele dag op de motor zit. Ook de duizenden ontwikkelingsuren in de windtunnel hebben een positief effect op het comfortniveau. De SportModular is zeer aerodynamisch uitgevoerd, waardoor de rijder zelfs op hoge snelheid weinig druk op de helm voelt.

Slim interieur
tandaard is de sportieve systeemhelm erg compleet. Naast zeer precieze ventilatie (kin, voorhoofd en achterzijde) is de SportModular ook voorzien van een geïntegreerde drietraps zonnevizier en een Max Vision Pinlock lens, waardoor er geen condens ontstaat. Eveneens is gedacht aan brildragende motorrijders, zodat zij gemakkelijk hun bril in de helm kunnen schuiven. Het interieur van de AGV SportModular beschikt over een unieke eigenschap. De 2Dry-voering is namelijk aan te passen op het seizoen. De bovenzijde is daarbij om te draaien, waardoor er twee kanten te gebruiken zijn. Ritmo Cool voor warme dagen, op koudere dagen gebruik je de Shalimar-zijde. 

Maatvoering: XXS tot en met XXXL
Gewicht: 1.295 gram (+/- 50 gram)
Beschikbare designs: Tricolore, Aero, Carbon White, Carbon Dark-Grey, Matt Carbon, Glossy Carbon, Hi-Vis
Prijs: € 699,95 tot 799,95

AGV Helmets
Gino Amisano richtte in 1946 het helmenmerk op en acht jaar later kwam AGV met de eerste fiberglas-helm ter wereld. Sinds 2007 behoort AGV tot de Dainese groep, gevestigd in het Italiaanse Vicenza.

Motomind
Sinds 2015 bezit Motomind het Nederlandse agentschap voor Dainese en AGV. Door een nauwe samenwerking met het Belgische IP Store is de portefeuille uitgebreid met Kappa, specialist op het gebied van bagage.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?