woensdag 8 februari 2023

Herlings’s helm te koop

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Één van ’s werelds lichtste crosshelmen, de Airoh Aviator is opnieuw uitgevonden. Het topmodel van Airoh wordt o.a. gedragen door 9-voudig wereldkampioen Antonio Cairoli en 4-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings! De nieuwe Aviator 2.3 AMS² is een lichtgewicht helm voorzien van een zeer sterke carbon/kevlar buitenschaal. De helmschaal is daarnaast uitgevoerd in twee maten buitenschalen, dit zorgt voor een goede pasvorm en voor minder rotationele krachten bij impact (t.o.v. een helm met één maat buitenschaal). Dit alles kenden we natuurlijk al van de Aviator maar wat echt nieuw is, is het “Airoh Multiaction Safety System”.

AMS²
De R&D-afdeling van Airoh® is erin geslaagd om een geheel vernieuwde binnenschaal te ontwikkelen die maximale bescherming biedt bij zowel een impact op hoge als lage snelheid. Het AMS² is gepatenteerd door Airoh® en debuteert in de Aviator 2.3. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van een dubbele EPS-binnenschaal, bestaande uit 2 overlappende schalen met verschillende impactkarakteristieken (hard en zacht), met daartussenin een uniek systeem van elastomeer inzetstukken. Deze inzetstukken absorberen een deel van de impactenergie maar zorgen er ook voor dat bij impact de EPS-binnenschaal vrij maar gecontroleerd kan bewegen t.o.v. de bovenliggende EPS-binnenschaal. Hierdoor wordt de rotatie- en impactkracht, overgedragen op de schedel en hersenen, flink gereduceerd. Resultaat? Minder kans op serieus hersenletsel. Daarnaast zorgt de dichtheid van de twee verschillende EPS-binnenschalen voor bescherming bij een impact op hoge snelheid (harde EPS-binnenschaal), en op lage snelheid (zachte EPS-binnenschaal).

AMS² is het resultaat van drie jaar diepgaande studies waarbij veel voorkomende ongevallen onderzocht werden, en de daarbij opgelopen hersenschudding. Dankzij deze techniek kunnen enthousiastelingen zoals wij ons richten op onze sport en hobby zonder onszelf druk te maken over de veiligheid. 

De Aviator 2.3 AMS² is verkrijgbaar vanaf €619,95 bij je lokale Airoh verkooppunt.

Eigenschappen:
Lichtgewicht 100% Carbon/Kevlar helmschaal.
AMS² (Airoh Multiaction Safety System) reduceert overdracht impactenergie en rotatiekracht bij een val.
Twee helmschalen voor optimale pasvorm, comfort en veiligheid.
Verschillende ventilatiekanalen op de kin, voor- en achterhoofd voor superieure afvoer van vocht en hitte.
Magnetisch uitneembare en wasbare binnenvoering (wangkussens uitgevoerd met drukkers), antibacterieel en neutraliseert vervelend geuren.
A.E.F.R. systeem voor veilig verwijderen van de helm bij een ongeval.
Dubbel-D kinbandsluiting.
Inclusief GoPro mount, covers voor ventilatiepanelen bovenzijde, verlengstuk klep, set extra schroeven, Airoh logo’s, luxe helmtas en tear-offs.
1070 gram (+-50).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen