donderdag 28 maart 2024

Het blijft knokken voor Harley-Davidson

Het komt allemaal niet echt als een verrassing, maar leuk is anders om te horen dat Harley-Davidson het nog steeds lastig heeft. Vergis je niet, er werden in 2019 wereldwijd nog altijd 218.273 nieuwe Harley’s verkocht alleen is dat wel een afname van precies 4,3 procent ten opzichte van 2018.

In 2018 ging het uiteindelijk om 228.051 motoren en dat was toen weer ruim 6 procent minder dan in 2017. Afijn, niet echt lekker allemaal.

Uit de cijfers blijkt wel dat Harley in het vierde kwartaal een zogeheten operationeel verlies van 46,5 miljoen dollar had. Een jaar eerder was dat nog 59,5 miljoen. Uiteindelijk resulteerde dit geheel in een nettowinst van 13,5 miljoen dollar en dat was een jaar eerder slechts een half miljoen dollar… Het is dus allemaal niet negatief

Bovendien kijkt Harley met vertrouwen naar 2020, waarin ze zelfs verwachten dat de omzet gaat stijgen.

Wij zijn benieuwd en hopen het vooral heel erg.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen