vrijdag 29 maart 2024

Historisch Motor GP Eext

Zondag 28 augustus 2011 komt het Yamaha Classic Racing Team (YCRT) naar de twaalfde editie van de GP Eext. Vorig jaar reed dit team van Ferry Brouwer ook mee. Uniek is dat dit keer ook vijftienvoudig wereldkampioen Giacomo Agostini deelneemt aan de GP Eext!

‘Ago’ zal plaatsnemen op de Yamaha 350 cc OW 16. Dit is de eerste motor waarmee Yamaha wereldkampioen werd.
De overige coureurs van het YCRT die aan de start in Eext zullen verschijnen zijn Chas Mortimer, Bruno Kneubühler, Steve Baker en Pentti Korhonen.

Daarnaast stelt Johan ten Napel dit jaar weer een GP Eext Parade team samen. Nederlandse motorlegendes als Theo Bult, Wil Hartog, Peter Looijestein, Bert Smit, Jan Kostwinder, Dirk Verwey, André Stamsnijder, Gerard van de Wal en Johan ten Napel zelf sieren o.a. de deelnemerslijst van deze Parade. Ze zullen onder andere te zien zijn op een fraaie Togashi Yamaha en een NSU Sportmax RS 51.

Het actuele programma van de GP Eext vind je op www.gpeext.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen