vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

H.O.G. Benelux Rally Friesland

Onder zomerse temperaturen liep op vrijdag 3 juni het rallyterrein op camping ‘De Kleine Wielen’ redelijk vol. Deelnemers vanuit België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Scandinavië en zelfs de V.S. hadden de reis in de stralende zon naar Leeuwarden gemaakt. Het H.O.G. Lakes Chapter bleek een perfecte gastheer en de organisatie was tot in de puntjes verzorgd. “Wij willen onze gasten alleen maar met een grote glimlach rond zien lopen, alles moet goed geregeld zijn”, aldus Dick Baas, Director van het Lakes Chapter Holland. 
 
 
Met muziekbands als de PRB-Experience, Van Wieren, AC/Daisies, Edlims, Shanty Choir en vele anderen werd de toon al vroeg gezet in de grote feesttent. Het Lakes Chapter Holland had zich tot doel gesteld een visitekaartje voor de provincie Friesland af te geven. En dat is gelukt! Oude tradities zoals de Elfstedentocht (die door de leden van het Lakes Chapter Holland in een fraaie route voor motoren was uitgezet) waren vooral voor de vele buitenlandse bezoekers een ‘must’ om te proberen, evenals het eten van echt Fries Suikerbrood en het lopen op Friese klompen!
 
De H.O.G. Benelux Rally was bovendien een goede gelegenheid om de bijzondere samenwerking tussen Harley-Davidson, de Vereniging Spierziekten Nederland en de MDA (Muscular Dystrophy Association) bekend te maken onder het motto ´Geef Kracht!´. ‘Gezonde spieren spannen zich in voor zieke spieren’ is de insteek van de ‘Geef Kracht!’ campagne.
Het Amerikaanse merk Harley-Davidson zet zich al jaren in voor mensen met een spierziekte. De oorzaak daarvoor ligt in de eigen fabriekshistorie: één van de Harley broers, medeoprichters van het concern, overleed vroegtijdig aan een spierziekte. De erfgenamen verleenden vervolgens toestemming voor het gebruik van de merknaam onder voorwaarde dat het bedrijf Harley-Davidson structureel zou bijdragen aan verbetering van de omstandigheden voor mensen met een spierziekte.
 
  
Op zaterdag werd door iedereen de kans om het mooie Friesland te verkennen volop benut, waarbij aan het eind van de middag het Rallyterrein weer volstroomde. De bezoekers van de H.O.G. Benelux Rally werden getrakteerd op vele goede livebands, met tussendoor een enorm vuurwerk dat door de sponsorende Harley-Davidson Dealer H-D Point uit Leeuwarden werd aangeboden om hun tienjarig jubileum te vieren.
 
Zondagmorgen werd traditiegetrouw de parade gereden. Dreigende luchten doemden op terwijl de vele honderden Harley’s naar het centrum van Leeuwarden vertrokken. Onderweg barstte de regen los maar dat weerhield hen er niet van om vrolijk en enthousiast naar het massaal toegestroomde publiek te zwaaien. Een mooie afsluiting van een perfecte H.O.G. Benelux Rally.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen