dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Thuiswedstrijd voor Dunlop

Komend weekend geven de piloten van de MotoGP hun optreden op het circuit van Silverstone in Engeland. Uiteraard zijn tijdens de Britse GP ook de mannen van het Moto2 kampioenschap weer van de partij. Voor bandenleverancier Dunlop wordt deze race als een thuiswedstrijd gezien. Want de racebanden worden op slechts een uur rijden van het beroemde circuit gefabriceerd in Birmingham.

Dunlop brengt vanuit de fabriek 753 banden in medium compound mee en 717 in een hardere rubbersamenstelling. Vreemde aantallen? Inderdaad. Er paste zeker geen ronde hoeveelheden in de gele trucks uit Birmingham.

De banden komen allemaal uit de zogeheten 3-serie constructie. Die sloffen worden sneller warm dan die uit de 6-serie. Vorig jaar deden de banden uit de 3-serie het erg goed op het relatief snelle Silverstone.

Dunlops motorsportcoördinator Clinton Howe laat verder weten dat het een bijzonder spannend sportief weekend is voor Dunlop. "Op Le Mans zijn we uitgebreid vertegenwoordigd bij de 24 uur. Er is de TT van het eiland Man. En dus de Moto2 op Silverstone. We hebben het hartstikke druk. Maar het grote voordeel voor ons is dat we deze keer in het beste hotel ter wereld slapen. Thuis!"

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen