Honda: 10 jaar Dual Clutch Transmission technologie

Honda Honda begon 10 jaar geleden voor het eerst bij zijn tweewielers met de Dual Clutch Transmission (DCT)-technologie.

Honda’s DCT deed zijn intrede bij dealers in heel Europa op de VFR1200F sporttourer. De technologie blijft uniek in de wereld van de gemotoriseerde tweewielers. In totaal zijn er in Europa meer dan 140.000 motoren met DCT verkocht. In 2019 had 45% van de Africa Twins een DCT, 52% van de NC750X’s en 67% van de Gold Wings.

Het succes is voor een groot deel te danken aan een constante ontwikkeling van de technologie. Soepelheid en timing van de versnellingen worden voortdurend verfijnd. Net als de rij-eigenschappen die nodig zijn voor een breed scala van verschillende modellen. Voorbeelden hiervan zijn een off-road gerichte ‘G-schakelaar’ voor de Africa Twin en X-ADV, de synchronisatie met Hill Start Assist, Walking Mode en Idling Stop op het vlaggenschip; de GL1800 Gold Wing luxe tourer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?