woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda boycot Rusland na inval Oekraïne

Honda heeft aangekondigd dat het leveringen aan Rusland opschort als gevolg van de wereldwijd veroordeelde inval van het land in buurland Oekraïne.

Hoewel de oorlog over de hele wereld sterk zijn veroordeeld, hebben landen zich tot dusver terughoudend opgesteld in hun militaire pogingen om Rusland terug te dringen. In plaats daarvan hebben zij een gerichte aanval uitgevoerd op de Russische economie, met zware sancties die ertoe hebben geleid dat de roebel sterk in waarde is gedaald.

Toekomst Ural onzeker door Russische invasie

Deze aanpak werd verder gestimuleerd door prominente bedrijven die hun banden met Rusland verbraken, waarbij Harley-Davidson de eerste grote motorfietsenfabrikant werd die aankondigde zijn leveringen en activiteiten in Rusland te staken als gevolg van de oorlog. Daarna volgde Polaris – eigenaar van Indian Motorcycle – en nu Honda, dat voorlopig alle leveringen stopzet, hoewel het laat doorschemeren dat dit gedeeltelijk te wijten is aan de economische stress die het bedrijf door de sancties zou ondervinden.

Volgens Moto.it heeft ‘Honda deze beslissing genomen als gevolg van de uitdagingen rond distributie en financiën. Dat zou Misako Saka, woordvoerder van Honda hebben verklaard. ‘Het zal de zendingen hervatten zodra de situatie weer normaal is.’

Ongeacht de reden, Honda’s stap zal worden gezien als belangrijk en zal de focus leggen op Yamaha, Kawasaki en anderen. Daar moeten zezich nu ook de vraag stellen of ze zich ook aansluiten bij de boycot.

Andere bekende namen die Rusland de afgelopen dagen de rug hebben toegekeerd zijn Jaguar Land Rover, H&M, Netflix en BP.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen