Honda brengt nieuwe serie

Voorlopig speciaal voor de Amerikaanse markt heeft Honda een nieuwe serie in het leven geroepen. De grootste motorfabrikant ter wereld komt namelijk met twee modellen uit de CTX-reeks. CTX staat overigens voor Comfort Technology Experience, waarbij de nadruk bij deze twee motoren vooral is gelegd op het eerste woord. De CTX700 en CTX700N kunnen namelijk geschaald worden in de categorie customs. Het design is volgens Honda gebaseerd op de horizontale lijnen die we terugvinden bij het vlaggenschip van het merk, de GL1800 Goldwing.

De krachtbron kennen we hier in Europa ook al, uit de NC-serie. Het lijkt erop dat de paralleltwin met een inhoud van 670 cc niets is veranderd. Dus ga je onderweg met 47,6 pk en 60 Nm, wat voldoende moet zijn om lekker tot rust te komen op deze CTX. Ook de remmen, banden en vering is één op één overgenomen van de NC-familie. Wel verschilt de geometrie iets. Zo heeft het Amerikaanse duo een 50 mm langere wielbasis, is de zithoogte slechts 720 mm (70 mm lager dan de NC) en kent het tweetal een iets minder steile balhoofdhoek met 27,7 graden. De naloop is nu 114 mm.

Ondanks dat de CTX’en als 2014-modellen zijn gepresenteerd, zijn ze al wel dit jaar te koop. De iets meer gekuipte CTX700 kost in ‘the USA’ $ 7.799,- (€ 5.850,73). Een versie met ABS en Honda’s DCT kost je duizend dollar meer. De kleurenkeuze bestaat uit rood en wit. Het N-model is de goedkoopste van de twee met een prijs van $ 6.999,- (€ 5.250,58). Ook hier kun je ABS en DCT aan toevoegen, voor dezelfde meerprijs als bij zijn broeder. De N is te koop in zwart en rood.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?