maandag 27 mei 2024

Honda CL500 op motorshow Milaan?

De EICMA, die opent op 8 november 2022, is minder dan 24 uur verwijderd. Maar het is vrijwel zeker dat Honda met een scrambler-model op basis van de Rebel 250 en de Rebel 500 komt. Zeker de laatste is model om naar uit te kijken. Met z’n parallel-twin zou een scrambler wel eens heel lekker kunnen zijn.

De Rebel-serie is in Europa alleen verkrijgbaar als de 1100/500, die respectievelijk CMX1100 Rebel/CMX500 Rebel heten. Gezien deze omstandigheden is het zeer waarschijnlijk dat alleen de CL500 op de EICMA zal worden gepresenteerd, terwijl de eencilinder Rebel op een later tijdstip wordrt onthuld.

Suzuki trekt de stekker uit huidige GSX-R1000

De basisonderdelen, zoals de motor en het hoofdframe, zijn dezelfde als die van de Rebel 250/500, maar een speciaal ontworpen subframe geeft hem een vlakke achterzijde. De 19-inch wielen aan de voorkant en de omhoogstaande demper geven de Honda een scrambler-stijl. De wielbasis zal waarschijnlijk ook worden verlengd.

Foto: Young Machine

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen