dinsdag 5 december 2023

YamahaTracer 9 GT+: motorfiets om naar uit te kijken

Yamaha heeft een nieuwe versie aan de Tracer 9 GT-sporttoerserie toegevoegd. De Tracer 9 GT+ De Tracer 9 GT+ is uitgerust met een radar, adaptieve cruisecontrol met diverse hulpfuncties en een radargestuurde remhulpfunctie. Voor het eerst ter wereld op een motorfiets!

De nieuwe Tracer 9 GT+ heeft volledig geïntegreerde geavanceerde elektronica, waaronder een radarsensor, Adaptive Cruise Control, een radargestuurd Unified Brake Systeem, elektronische ophanging en intelligente rijstanden, evenals een connected TFT-scherm en volledig geïntegreerde Garmin-navigatie.

Yamaha onthult de 2023 Yamaha R125

Met zijn elektrische uitrusting mikt de Tracer 9 GT+ in één klap op de top van zijn klasse! Yamaha heeft terzelfder tijd ook een nieuwe versie van de Tracer 9 en 9 GT gelanceerd. De Tracer 9 GT+ is een aanvulling op de bestaande Tracer 9 en 9 GT.  

De Tracer 9 GT+ is – natuurlijk – gebaseerd op de Tracer 9 GT en heeft een Euro5-conforme driecilindermotor van 890 cc, een IMU met zes assen, ride-by-wire-gasklep en een gegoten CF-frame. Voorzieningen zoals volledige led-verlichting, een 10-traps verstelbaar scherm, verwarmde handgrepen, zijkoffers en middenstandaard blijven behouden.

Tot de nieuwe uitrusting behoren de radargestuurde adaptieve cruisecontrol en ’s werelds eerste, radargestuurde UBS (Unified Brake System) op een in serie geproduceerde motorfiets, een nieuw 7-inch tft-instrumentcluster met connected functies en Garmin-navigatiecompatibiliteit.

De rijmodi, Quick Shifter en KYB semi-actieve elektronische vering zijn ook verfijnd, en de schakelaars op het stuur zijn aangepast aan deze functies.

Yamaha levert de Tracer 9 GT+ vanaf mei 2023 en de Tracer 9 en GT vanaf januari 2023.

Kleuren

De Tracer 9 GT+ is verkrijgbaar in Icon Performance en Power Grey.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image