maandag 24 juni 2024

Honda Hawk11: nieuwe officiële beelden uit Japan

Een tweede teaser video van de nieuwe caféracer Honda Hawk11. Het is een model, gebaseerd op de Africa Twin, die op 19 maart 2022 aan het publiek zal worden getoond. Terwijl we eerder alleen een deel van de voorkant hadden gezien, waarop alleen de kuip te zien was met een mooie ronde koplamp, krijgen we nu meer foto’s, uit verschillende hoeken, inclusief het profiel van de nieuwe Hawk11. Waarschuwing vooraf: de foto’s zijn niet scherp zijn, maar ze zijn goed genoeg om het meeste van de motor te laten zien.

Honda CL500 gebaseerd op CMX Rebel?

Hetzelfde chassis

Zo te zien heeft de motorfiets hetzelfde chassis als de Africa Twin, net als de paralleltwin van 1084 cc. Het stalen wiegframe dat eerst op de Africa Twin en vervolgens op de nieuwe Honda NT1100 werd gebruikt, lijkt hiermee te zijn bevestigd. Het idee van Honda is in ieder geval om de concurrentie aan te gaan met een lagere prijs dan MV Agusta SuperVeloce, Triumph Speed Triple RR en Bimota KB4. Met een vermogen van ongeveer 100 pk en de optie van de DCT-transmissie zou de motorfiets het goed kunnen doen op de markt. Op de foto’s heeft de Hawk11 een koppelingshendel. De achteruitkijkspiegels zijn merkwaardig, gemonteerd op de kuip door middel van metalen beugels.

Wat het chassis betreft, weten we niet veel, behalve dat de motorfiets een upside-down voorvork heeft, waarschijnlijk afgeleid van de NT1100. Radiale remklauwen van het merk Nissin zijn ook te verwachten. Wordt dit de eerste in een lange rij caféracers van Honda? Honda’s huidige Neo Sports Café-reeks omvat modellen in alle categorieën: CB1000R, CB650R, CB300R en CB125R. Dezelfde kuip en een paar kleine aanpassingen zouden de liefhebbers van deze categorie heel gelukkig kunnen maken.

Bron: Bike Social

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen