maandag 27 mei 2024

Honda herintroduceert met Motocompacto vervoer op kofferformaat

Bijna overal kunnen parkeren is één van de sterkste punten van motoren. Helaas moet je meestal wel je geliefde tweewieler buiten laten staan, als je op maandag je kantoor binnenwandelt. Honda heeft daarentegen andere plannen: het Japanse merk brengt de Motocompacto uit. Deze minuscule elektrische tweewieler kan na gebruik opgevouwen worden tot kofferformaat en is geïnspireerd door Honda’s Motocompo uit de vroege jaren ’80.

Ingeklapt weegt de Motocompacto 19 kg en hij kan via een 110 v stopcontact in 3,5 uur volledig opgeladen worden. Uitgeklapt kan hij daarentegen 24 km/u halen met een bereik van 19,3 km. Duizelingwekkende cijfers zijn het natuurlijk niet, maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat hun koffer hun vervoer naar huis is?

Honda Monkey wordt Kawasaki Eddie Lawson Replica

Honda stelt dat de Motocompacto naast de zitting en voetsteunen ook een ingebouwde opslag, een digitale snelheidsmeter, een laadindicator en een draaggreep bezit. Een slimme telefoon-app moet daarnaast rijders in staat stellen om hun persoonlijke instellingen aan te passen, inclusief verlichting en rijmodi, via Bluetooth. Opladen kan met de standaard meegeleverde lader en er komt volgens Honda zelfs een “leuke en functionele lijn van branded Motocompacto-accessoires”. Hieronder vallen bijvoorbeeld een helm, rugzak en kleding.

De verkoop begint exclusief op Motocompacto.honda.com en bij Honda en Acura-autodealers in november. Daarentegen komt nu het droevige nieuws: vooralsnog is hij alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld. Daar heeft hij een adviesprijs van 995 dollar. Of hij ook naar Europa komt is dus nog even afwachten.

Zo ziet de binnenkant van de Motocompacto eruit (Foto: Honda)
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen