maandag 24 juni 2024

Rawrr brengt eerste motor, de Rawrr Mantis uit

Er is een nieuwkomer in de wereld van elektrische offroad-motoren. De Rawrr Mantis lijkt bijna een kruising tussen een motorcross-machine en een mountainbike. De Rawrr Mantis heeft al heel wat offroad-tests ondergaan, en niemand minder dan Caleb Tennant, zesvoudig Zuid-Afrikaans Motocross Kampioen, heeft de motor grondig aan de tand gevoeld.

De prestaties van de Rawrr Mantis mogen er met zijn 75 kg zeker zijn. De motor wordt aangedreven door een mid-mounted elektrische motor, die via een ketting de achterwielen aandrijft. Met 7,5 kilowatt vermogen, wat ongeveer overeenkomt met 10 pk, en een indrukwekkend koppel van 50 Newtons, belooft deze motorfiets veel offroad-plezier. De verwijderbare batterij heeft een capaciteit van 2,6 kilowattuur en weegt 15 kilogram. Je kunt hem eenvoudig vervangen voor langere ritten op de baan of in het veld. Volgens Rawrr heeft de Mantis een bereik van 120 km op een enkele lading.

Honda herintroduceert met Motocompacto vervoer op kofferformaat

Wat het ontwerp betreft, valt de Rawrr Mantis op met zijn unieke aluminium frame. Dat is verantwoordelijk voor zijn atletische uitstraling en hoge zithoogte van 850 millimeter. Deze elektrische motorfiets heeft verder 200 millimeter aan veerweg en een indrukwekkende bodemvrijheid van 310 millimeter. De Mantis biedt daarnaast ook wat technologie, waaronder vier rijmodi, smartphone-connectiviteit en de mogelijkheid om instellingen aan te passen via een mobiele app. Het is nog niet bekend of hij naar Europa komt, maar in zijn thuisland, de Verenigde Staten, kost hij 4.999 dollar.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen