woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda Italië dropt video met geluid Honda Hornet Concept

Honda-fans over de hele wereld waren in juni 2022 helemaal in de wolken, en niet voor niets. Dat was toen Honda Spanje ons voor het eerst een blik gunde op de ontwerpschetsen voor de nieuwe Honda Hornet Concept. Niet alleen dat, maar het publiceerde ook een video achter de schermen, die ons inzicht geeft in het proces en de denkwijze die hebben bijgedragen aan de creatie ervan.

Hoewel we wisten dat vooral Honda Europe verantwoordelijk was voor het ontwerp, met van serieuze input van Honda Italia, was de enige manier om informatie over de Honda Hornet te krijgen een nieuwsbrief-abo op de site van Honda Spanje. Nu het augustus 2022 is, is er een nieuwe inschrijfpagina voor informatie over de Hornet op de site van Honda Italia. En nog beter, er is een nieuwe Hornet-video.

Deze keer staat de Honda op de Facebook-pagina van Honda Italië. Hoewel de video slechts 15 seconden duurt en je nog steeds niet veel laat zien, geven de beelden in ieder geval een heel aardige auditieve teaser voor de motorfiets. De meeste motorrijders speculeren dat het een 750cc-twin wordt. En uit de video blijkt dat ze geen ongelijk hebben. Je hoeft ons echter niet op ons woord te geloven. Sluit je koptelefoon aan, laat de video een paar keer lopen en luister zelf.

De laatste slide aan het einde van de video toont het nieuwe Hornet-logo, samen met de slogan, ‘Shake up the hive’, wat zoiets betekent dat de buienkorf in beroering is. Vervolgens krijg je de uitnodiging om naar de inschrijfpagina van Honda Italia te gaan om je gegevens in te voeren en op de hoogte te blijven van de laatste Hornet-info.

Dit wordt de 2023 Honda CB750F Hornet

Honda heeft de Hornet nog steeds niet officieel aangekondigd als iets anders dan een concept. Maar met de hoeveelheid plaagstootjes die het bedrijf doet, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat het nog veel langer bij een concept zal blijven. Gezien de timing van de toenemende nieuwsprikkels, is het volkomen geloofwaardig dat Honda van plan kan zijn om de productie-Hornet officieel te introduceren op de EICMA 2022. 

Er wordt al langer gespeculeerd over die mogelijkheid, evenals over een Transalp 750 op basis van hetzelfde blok – en een video als deze pookt het vuurtje alleen maar extra op. Maar zoals altijd is het slechts speculatie tot het moment dat het dat niet meer is. We zullen moeten afwachten wat Honda ons laat zien én wanneer het ons wat laat zien.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen