13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda met Sony in zee voor ontwikkeling elektrische voertuigen

Sony en Honda willen een joint venture oprichten om gezamenlijk elektrische voertuigen te ontwikkelen. De gezamenlijk opgerichte onderneming zal onder een nieuwe naam opereren. De naam van het toekomstige bedrijf is nog niet bekendgemaakt. Het doel is voertuigen met een hoge toegevoegde waarde en de bijbehorende service aan te bieden. Met andere woorden; zij willen werken aan een kwaliteitsproduct met een bijbehorende service.

Wat dit in detail betekent is natuurlijk nog onduidelijk, maar het is mogelijk dat het bedrijf denkt aan een eigen keten van oplaadstations of een batterijwisselsysteem. Aangezien het bedrijf aan een grote verscheidenheid van voertuigen werkt, zou een eigen batterijsysteem volkomen logisch zijn. Een batterij die in verschillende producten kan worden gebruikt, zou zeker zinvol zijn. En in India is al een Honda-batterijvervangingsservice gelanceerd.

Het eerste voertuig zal naar verwachting al in 2025 in de verkoop gaan, maar het hoeft niet per se een motorfiets te zijn.

Buell SuperTouring 1190 en Baja DR-crosser

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen