zaterdag 22 juni 2024

Honda onthult Limited Edition John McGuinness Honda Fireblade SP Replica

De Isle of Man TT van 2022 is een heel bijzondere gebeurtenis voor wegrace-legende John McGuinness, MBE. Het is het jaar waarin hij een indrukwekkende mijlpaal van 100 TT starts bereikt – naast natuurlijk de viering van zijn 50e verjaardag. Geen slechte manier om het te vieren, vinden wij. Dat Honda Racing uiteindelijk zijn 100 TT starts zou eren met een Special Edition was een vrij voor de hand liggende conclusie, en het team stelde niet teleur.

Het is nu november 2022 en de Isle of Man TT van dit jaar staat ver achter ons, maar de NEC Motorcycle Live show in Birmingham staat voor de deur. Die wordt gehouden van 19 tot en met 27 november, waar motorliefhebbers uit het hele Verenigd Koninkrijk de nieuwste en beste machines op twee wielen van dichtbij kunnen bekijken. Het is dan ook passend dat Honda U.K. tijdens dit evenement de speciale, gelimiteerde John McGuinness 100e TT Start Race Replica Honda Fireblade SP zal onthullen.

John McGuinness Honda Fireblade SP Replica

Deze motor is beperkt tot slechts 30 motoren die wereldwijd worden verkocht en is gebaseerd op de 30th Anniversary CBR1000RR SP. Uiteraard heeft hij dezelfde kleurstelling als McGuinness tijdens de IOMTT van 2022. De airboxklep is gesigneerd door McPint zelf, en de motor wordt geleverd met een individueel genummerde plaquette op het balhoofd.

Trotse nieuwe eigenaren van de John McGuinness limited edition Fireblade SP ontvangen ook nog wat extra goodies, waaronder een Fireblade-garagemat, een Honda indoor stofhoes en een speciaal 3D lasergegraveerd kristal met de afbeelding van de McGuinness replica Fireblade SP. En het mooiste van alles is dat nieuwe eigenaren de man zelf, John McGuinness, kunnen ontmoeten op het hoofdkantoor van Honda Racing voor de officiële overhandiging van hun nieuwe machines.

Honda knalt met een 2023 Honda XL750 Transalp

De 30th Anniversary Fireblade SP wordt geleverd met een aantal fraaie prestatie-upgrades die elke rijder die ermee het circuit op wil zeker zullen aanspreken. De vering bestaat uit een Öhlins Smart Electronic Control 43mm NPX voorvork en een TT-36 monoshock achter. Brembo Stylema remklauwen en hoofdremcilinder zorgen voor remkracht die past bij de kracht van deze machine, en het zal niemand verbazen dat er ook een Akrapovic uitlaatsysteem is gemonteerd. De goudgestreepte lichtmetalen velgen zijn voorzien van een paar Metzeler Racetec RR banden – en voor de zekerheid worden er ook een paar wegbanden meegeleverd.

Er zullen slechts 30 van deze speciale, gelimiteerde John McGuinness TT Replica motorfietsen worden gemaakt en Honda U.K. zegt dat de verkoopprijs 30.000 pond (ongeveer 34.400 euro vanaf 15 november 2022) zal bedragen. Ter vergelijking, de basisprijs van een gewone, niet gelimiteerde 30th Anniversary Fireblade SP is 23.999 pond (ongeveer 27.500 euro) in Groot-Brittannië.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen