zondag 21 april 2024

Peugeot zou binnenkort de Peugeot PM-01 300 Naked Bike kunnen lanceren

Sinds de Indiase autogigant Mahindra de volledige Peugeot Motocycles heeft overgenomen, hebben we verschillende nieuwe releases gezien onder het merk Peugeot, die allemaal onder de categorie scooters vallen. De Django 150, een Vespa-equivalent, retro-stijl scooter van Peugeot, het totaalpakket was behoorlijk indrukwekkend.

Behalve de Django zijn er nog een heleboel andere scooters van het merk Peugeot, in verschillende vormen en maten. Wat het bedrijf echter niet aanbiedt, is een standaard motorfiets. Dit kan binnenkort veranderen. Mahindra heeft namelijk grote plannen met Peugeot Motocycles, vooral in Europa, en dus is uitbreiding van het modellengamma erg belangrijk. Op de EICMA 2022 presenteerde Peugeot zijn allereerste motorfiets, de PM-01 300, een naakte straatvechter in neo-retro-stijl die past in de 300 cc cilinderinhoud.

BMW India onthult BMW G 310 RR

Meer bepaald wordt hij aangedreven door een 292,4 cc eencilindermotor met vloeistofkoeling en elektronische brandstofinspuiting. Dit geeft de motor een maximaal vermogen van 29 pk bij 9.000 tpm en 17 Nm koppel bij 7.000 tpm. Het vermogen wordt op het achterwiel overgebracht via een zesversnellingsbak. Qua vermogen is hij vergelijkbaar met andere 300cc singles zoals de Honda CB300R en de BMW G 310 R.

De prijs en beschikbaarheid van de Peugeot PM-001 300 moet nog worden bekendgemaakt. Op basis van het uiterlijk van de motor lijkt het er echter op dat hij elk moment kan worden geproduceerd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen