Honda onthult Tokio-nieuws

Er zal vast nog meer komen, maar het eerste nieuws van Honda is gepresenteerd als preview op de Tokio Motor Show, die van 28 oktober tot en met 8 november gehouden wordt. Er is vooral aandacht voor concepts, zoals de al eerder onthulde Project 2&4, een vierwieler die aangedreven wordt door een RC213V-blok. Wel compleet nieuw is de kijk van Honda op het lichte supersport-segment. Een zeer scherpe en aggressieve look moet jonge rijders overtuigen om weer op sportmotoren te stappen. Gezien het uiterlijk moet dat wel gaan lukken, bloktechnisch zal het niet al te spannend worden. Verwacht een minimale cilinderinhoud, dus tussen de 300 en 500 cc. De 44e editie van de Tokio Motor Show toont ook de Neowing, een driewieler. Dit gevaarte maakt gebruik van een boxer-viercilinder en elektromotor en is dus zodoende een hybride-voertuig. We plaatsen wel veel vraagtekens bij deze Neowing, want of dit conceptmodel ooit in de showroom terecht zal komen? Wij denken eerlijk gezegd van niet. Dan zien wij meer heil in oude heren in nieuwe jasjes, zoals de Super Cub Concept en GROM 50 Scrambler Concept (de oude Monkey, zeg maar), die ook op de vloer van Honda zullen staan.  

Kleine wijzigingen werden doorgevoerd op enkele bestaande modellen, en ook die worden in eind oktober in Tokio getoond. Overigens staat daar ook de Goldwing tussen, dus misschien krijgen we binnenkort meer nieuws van Honda over de line-up van 2016.

Foto’s: Honda

 

[justified_image_grid ids=22616,22617,22618,22619,22620]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?