Honda presenteert mini Africa Twin: Honda CRF190

Honda heeft in China een kleine Africa Twin gepresenteerd. De naam is Honda CRF190 en naar alle waarschijnlijkheid zal hij de Europese markt niet bereiken.

Honda China heeft de nieuwe CRF190 onthuld, een motor met kleine cilinderinhoud die de Aziatische markt een adventure bike moet bieden die voor iedereen toegankelijk is. De kleine Africa Twin heeft een bodemvrijheid van 241 mm, een zithoogte van 830 mm en wordt aangedreven door een 184 cc luchtgekoelde tweecilindermotor. Vermogen is 16 pk. De tank heeft een inhoud van 13,5 liter en de motorfiets zal naar verwachting een leeggewicht hebben van 145 kg. Zoals op de foto’s te zien is, hebben de wielen spaakvelgen en zijn ze 19 inch voor en 17 inch achter. De standaarduitrusting omvat ABS, LED-verlichting, USB-aansluiting.

Honda CRF190: alleen voor Aziatische markt?

Momenteel is dit model niet gepland voor de Europese markt, maar we zijn er zeker van dat Honda nadenkt over de mogelijkheid om zijn gamma uit te breiden met een instapmotor die een knipoog geeft aan wie op zoek is naar een allrounder met een kleine capaciteit.

Met de 2021 Honda GL1800 Gold Wing over de hoogste pas van Europa: Col de la Bonette

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?