13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Updates voor 2022 Zero Motorcycles S, DS, en DSR-modellen

Zero Motorcycles is een van de pioniers van de elektrische tweewielerrevolutie. Gestart in 2006 onder de naam Electricross, was het bedrijf het geesteskind van een voormalig NASA-ingenieur met een visie voor het ontwikkelen van een krachtige, lichtgewicht motocrosser. Het duurde echter tot 2010 voordat het bedrijf zijn eerste productiemodel ging verkopen, de S; een eenvoudige elektrische streetfighter zonder franje die een revolutie zou ontketenen.

Spoel 11 jaar vooruit en Zero Motorcycles heeft een aantal zeer indrukwekkende machines uitgebracht. Op 13 juli 2021 onthulde Zero zijn nieuwste model, de FXE; een scherpe en agressieve supermoto die ontworpen is als een leuke, super gemakkelijke machine. Voor 2022 heeft Zero drie van zijn populaire modellen een opfrisbeurt gegeven, met name aan de technische kant van de zaak. Voor het modeljaar 2022 blijft de Zero S zijn vermogen halen uit de passief gekoelde Z-Force 75-5 elektromotor. Met 46 pk en 106 Nm koppel claimt hij een topsnelheid van 160 km/u. De elektromotor wordt aangedreven door een 14,4 kWh lithium-ion batterij die een actieradius van 288 km belooft.

Zero Motorcycles heeft ook zijn dual-sport gamma vernieuwd in de vorm van de DS en DSR. De 2022 DS krijgt dezelfde Z-Force 75-5 elektromotor, zij het verpakt in een trail-ready platform. Net als de S haalt hij een topsnelheid van 160 km/u en beschikt hij over een offroadbereik van 160 km. De motor wordt geleverd in een avontuurlijke Quicksand-kleurstelling, wat ‘m een nog ruigere persoonlijkheid geeft.

Met de 2021 Honda GL1800 Gold Wing over de hoogste pas van Europa: Col de la Bonette

De prestatiegerichte DSR ten slotte, verkrijgbaar in een gestroomlijnde zwarte uitvoering, biedt de meeste prestaties van het stel via de Z-Force 75-7 elektromotor die 70 pk en 157 Nm koppel levert en een hogere topsnelheid van 165 km/u biedt. De 2022 DSR is uitgerust met het Z-Force 14,4 kWh batterijpakket en belooft een actieradius van zo’n 260 km, zowel on- als off-road.

De 2022 Zero S, DS en DSR zijn allemaal uitgerust met het eigen Cypher II-besturingssysteem van het bedrijf, dat een hele reeks nieuwe functies biedt voor technisch onderlegde rijders. Het nieuwe OS houdt niet alleen de vitale functies van de motorfiets in de gaten, zoals ABS, levensduur van de batterij en vermogen, maar biedt ook technische functies zoals Bluetooth smartphone connectiviteit. Een volledig nieuw tft-scherm van vijf inch met optische coating in full-color is de kers op de taart van alle technische updates voor het 2022-model.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen