Honda presenteert twee lichte 125cc concepts

Op de EICMA-stand presenteert Honda een tweetal lichte en futuristische motoren.  De twee 125cc concepts – CB125X en CB125M – zijn van Honda’s R&D afdeling in Rome. Aan de basis van de twee concepts ligt de nieuw geïntroduceerde Neo Sports Café CB125R.

In Europa heeft het 125cc segment een fikse groei doorgemaakt. Een groei van maar liefst 25% in 2018. De conceptmodellen, van projectleider Valerio Aiello en zijn team, laten twee verschillende 125cc motoren zien. Ze zijn zeker vooruitstrevend in hun klasse.

De CB125M is een Naked met ‘Street’ kenmerken. De CB125M knipoogt ook richting Super-Motard. De briljantrode motor valt op door minimalistische en scherpe lijnen. Het zadel gaat naadloos over in een kort en hoog kontje. Voor prijkt een kleine LED koplamp.

De witte CB125X is duidelijk een adventure. De motor doet wat SiFi aan met z’n gepolijste lijnen en robuuste oppervlakten. De motor oogt strak en atletisch. Zadel en frame dwingen tot een voorwaartse, agressieve houding. Voor vallen de drie lampen op. Eén centraal licht en twee aan de zijkant van de voorvering geplaatst. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid en zichtbaarheid. Het zorgt ook voor een unieke verschijning.

Met de CB125X en CB125M wil Honda met name tot de verbeelding spreken van de jongere bezoekers aan de EICMA Motorshow aan.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?