dinsdag 16 juli 2024

Ducati Scrambler Icon made in China?

De lijnen komen duidelijk overeen met die van de Ducati Scrambler Icon, maar deze motor heeft niets te maken met de Scramblers uit Borgo Panigale. Het is een Chinese kloon, de Lifan Hunter 125.

Soms verschijnen motorfietsen op de grote Aziatische markt die grote overeenkomsten vertonen met in Europa geproduceerde modellen. Ze zijn gewoon lichtelijk geïnspireerd of beter: schaamteloos gekopieerd. Zo lieten we je de Moto S450RRRR zien, de Chinese kloon van de BMW S 1000 RR, en de Yamax Z400, de schaamteloze kopie van de Z1000. Vandaag hebben we de Lifan Hunter 125. We hoeven je niet uit te leggen aar de inspiratie vandaan kwam.

Lifan Group is een Chinees bedrijf dat zich bezighoudt met auto’s en gemotoriseerde tweewielers. De groep is sterk aanwezig in China en alle Zuid-Aziatische landen. Hun Hunter 125 lijkt in alle opzichten op het Ducati Scrambler Icon, maar in plaats van het 803cc tweecilinder blok zit er een luchtgekoeld 125cc eencilinderblok in. Niet alleen lijkt het ontwerp erg op het model uit Borgo Panigale, ook het dashboard ziet er hetzelfde uit als dat van de originele motor. De Hunter 125 heeft ook dezelfde ronde LED-koplamp als de Ducati en het zitje ziet er ook erg hetzelfde uit.

Yamaha YZF-R3 op z’n Chinees

Wel onvergelijkbaar anders is het chassis. Dat heeft niets te maken met wat er ooit in Borgo Panigale is bedacht. De Hunter 125 heeft 14″ velgen, kleine schijfremmen en veringen van twijfelachtige kwaliteit.

De Lifan Hunter 125 is al ongeveer twee jaar te koop in Thailand voor een prijs die gelijk is aan 1.500 euro. Onlangs verdween het model uit het motorassortiment van de Chinese Groep. Belletje gehad uit Borgo Panigale misschien?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen