vrijdag 1 maart 2024

Honda wil Dakar winnen

HRC Rallymanager Martino Bianchi spreekt in de nieuwe MOTO73 klare oorlogstaal: ‘Voor HRC zijn twee titels het belangrijkst. De eerste is het winnen van de wereldtitel MotoGP en op de tweede plaats komt het winnen van de Dakar.’ Met Paulo Goncalves, Joan Barreda en Helder Rodrigues heeft Honda drie sterke troeven voor de overwinning in handen, Javier Pizolito en Sam Sunderland zijn op de achtergrond sterke back-ups.

 

Honda is direct na de Dakar van 2013 begonnen met de doorontwikkeling van de rallymotor die gebaseerd is op de CRF450. In tegenstelling tot de CRF van vorig jaar is de motor nu allesbehalve een prototype en tot in detail afgewerkt. Grote man achter dit rallywapen is Katsumi Yamazaki, hij reed zelf in 1995 de Dakar op een Honda. Dat was het laatste jaar dat Honda mee streed in de Dakar, maar vanaf dit jaar mengen de Japanners zich dus wederom volop in de strijd.

 

De voortekenen zijn goed. Want met de nieuwe motorfiets won Sam Sunderland de Merzouga Rally terwijl Rodrigues tweede werd. Paulo Goncalves won de Oilibya Rally en werd ook nog wereldkampioen Cross Country. Maar natuurlijk zal Honda volop concurrentie krijgen van Yamaha en KTM, Team Speedbrain, Gas-Gas en Sherco. De kaarten zijn nog lang niet geschud maar de oorlogstaal van Honda stookt het vuurtje al mooi op.

 

In de nieuwe MOTO73 meer over Honda’s hoge inzet en er wordt tevens uitgebreid vooruit geblikt op de Dakar waarin ruime aandacht voor de Nederlandse deelnemers: Frans Verhoeven (Yamaha), Henk Knuiman (KTM), Jan van Gerven (KTM), Robert van Pelt (Honda, kist), Hans Vogels (KTM), Richard de Groot (Honda, kist), Sjors van Heertum (KTM), Bas Nijen Twilhaar (KTM, kist), Walter van Sinten (Honda, kist) en Humphry Senn van Basel op KTM. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen