13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkeersboetes duurder in 2014

Nog snel even inhalen over de doorgetrokken streep? Of net het laatste stukje file afsnijden door eventjes een paar meter vluchtstrook mee te pakken? Prima hoor, maar dat kost in 2014 wel respectievelijk €230 en €370. Haal je op of vlak voor een zebrapad in dan kost dat €360, rij je buiten de bebouwde kom 30 kilometer per uur te hard, dan betaal je € 301. Het zijn zomaar wat cijfers op een rijtje, een compleet overzicht vind je hier.

 

Gemiddeld genomen zijn de boetes met 2,8% verhoogd, waarmee Opstelten voldoet aan de voor hem gestelde limiet van de inflatiecorrectie. Maar, binnen dat kader zijn uitschieters wel toegestaan, zolang de gemiddelde som de 2,8% maar niet overschrijdt. Zo kunnen veel voorkomende boetes meer verhoogd worden dan voor vergrijpen die nauwelijks voorkomen: één en ander corrigeert elkaar.

 

Een paar typische motorrijdersovertredingen en de in 2014 geldende straffen op een rijtje:

 

‘Even een stukje busbaan meepakken’: €140.

‘Net een beetje meer stroomlijn in je kentekenplaat’: €130.

‘Op de snelweg héél even 140 waar 120 toegestaan’: €162.

‘Even rechts langs die Suzuki Alto die maar links blijft plakken’: €220.

‘Even claxoneren om oma in haar Alto wakker te maken’: €90.

‘Net niet geheel tot stilstand komen bij een STOP-bord’: €230.

‘Even dat stukje éénrichtingsasfalt misbruiken’: €90.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen