22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

Honda: wordt 2019 het jaar van de nieuwe Hornet?

Een nieuwe model en nog wat aanwijzingen zouden duiden dat in 2019 een nieuwe Honda Hornet op stapel staat.

Honda-fans hebben grote kans dat ze ergens in 2019 een Honda Hornet in de showroom van de dealer aantreffen. Zoveel kun je opmaken uit het interview dat het Franse Moto Revue had met Fabrice Recoque, directeur van Honda Frankrijk. ‘Ergens in de komende maanden introduceren we een nieuwe motor, dat kort daarop wordt gevolgd door een nieuw model waaraan we inmiddels ook werken.’ Recoque zegt daarbij dat het niet gaat om een concurrent van de MT-07. ‘De Yamaha MT-07 zullen we niet pareren met eenzelfde stijl of vergelijkbare prijs. De nieuwe Honda zal een heel andere motor zijn, met een unieke stijl en een andere marktpositionering.’

Alleen al het idee om een nieuwe Honda Streetfighter te bouwen onder de naam Hornet zal zowel bij jonge als oudere motorrijders de nieuwsgierigheid opwekken. Het was de Hornet die zich onderscheidde van alle andere nakeds uit Japan door z’n rijeigenschappen, stijl en prestaties. De Hornet was ook een verkoopsucces. Dat had de motor te danken aan de succesvolle combinatie van sportief blok, uiterlijk en een prijs voor elk budget. Bestseller was de 600-versie, dat met de vier-in-lijn afgeleide van de CBR600 goed was voor 96pk en 12.000 tpm.

Over dik een maand (3-7 oktober) is het Intermot in Keulen. Dan zal veel duidelijk worden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen