zondag 24 september 2023

RW en Bo: Hollands Glorie in de GP’s?

NTS RW Racing GP, Nederlands enige GP-team, en Bo Bendsneyder hebben vorige week een intentieverklaring getekend. In die verklaring maken ze duidelijk dat ze onderzoeken of een eventuele samenwerking voor komend seizoen mogelijk is. Maar waarom doen ze dit met zo’n verklaring, en niet gewoon achter gesloten deuren zoals het eigenlijk altijd gaat?

Allereerst even lof voor RW Racing. Want hoewel het raceteam de rijdersbezetting en het budget voor volgend jaar al zo goed als rond bleek te hebben, besloten teammanager Jarno Jansen en teameigenaar Roelof Waninge tóch om het gesprek aan te gaan met Bendsneyder. Bendsneyder op zijn beurt, kreeg onlangs te horen dat zijn huidige team Tech3 volgend jaar geen plek voor hem heeft.

Nu hebben beide partijen te kennen gegeven dat uiterlijk maandag 27 augustus bekend wordt of Bo en RW volgend jaar samenwerken. Tot die tijd werken ze gezamenlijk aan het probleem dat het benodigde budget vooralsnog niet rond is. Sterker nog; dat budget is bij lange na niet rond. 

Een intentieverklaring kan helpen om bij alle betrokken partijen, en dat zullen vooral de geldschieters zijn, aan te geven dat het voor beide partijen menens is. Dat kan voor zowel Bo als RW, die beiden op zoeken moeten gaan naar geld, flink helpen. Onderling kunnen beide partijen een bepaald bedrag hebben afgesproken dat opgehaald moet worden. Daarmee kan men de markt op, er kunnen garanties gegeven worden aan geldschieters: ‘Áls we zo veel ophalen, gaat het door.’ Het doel is daarmee geconcretiseerd en hopelijk helpt dat om in 2019 een volledige Nederlandse combinatie in de Moto2 te hebben.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image