Honda’s CTX-lijn voor 2014

Op basis van het Pan European-blok, een 1.261 cc tellende V4,  heeft Honda een touring cruiser gebouwd: de CTX1300. Het blok heeft overigens flink wat pk’s ingeleverd (84,4 in plaats van 126 pk) om vooral onderin en in het middengebied erg levendig over te komen. De CTX1300 maakt gebruik van een dubbele wiegframe van staal en weegt in totaal 338 kilo. Het comfort moet bewerkstelligd worden door een 43 mm upsidedown voorvork en dubbele shocks aan de achterzijde. Standaard komt de CTX1300 met C-ABS en Traction Control in de showroom te staan. Ook de zijkoffers en verwarmde handvatten zijn al fabriek-af gemonteerd. Nog even wat laatste feiten op een rij: 19,5 liter tank, 735 mm zithoogte, vijf versnellingen, cardanaandrijving en evenals op de VFR1200X heb je hier te maken met knipperlichten die automatisch uitspringen.

CTX700
Overgevlogen vanuit the US of A, de CTX700. Deze custom werd vorig jaar al gepresenteerd in de reeks van de NC700 en komt nu dus naar Europa. Om de serie helemaal te completeren, is er ook een naakte versie van de CTX700 beschikbaar, waar het topkuipje ontbreekt. Beide machines met parallel twin zijn geschikt voor het A2-rijbewijs, aangezien ze precies 35 kilowatt (48 pk) leveren. Standaard worden deze Honda’s voorzien van DCT en ABS. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?