Honderden bekeuringen bij race-evenement

De politie heeft vorige week bij het TT-circuit in Assen zo'n 350 boetes uitgedeeld tijdens en na een zogenoemde streetpowerrace, een evenement met gepimpte auto's. Bijna 30 bestuurders werden op de bon geslingerd omdat hun auto's veel te veel herrie produceerden.

De helft van hen moest het kentekenbewijs inleveren en één bestuurder zijn auto omdat daar van alles aan mankeerde, meldden de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maandag. Op de toegangswegen naar het circuit werden ruim 300 bekeuringen gegeven, meestal voor te hard en gevaarlijk rijden.

Je hoeft geen wetenschapper te zijn, om te weten dat dit ‘succes’ naar meer smaakt bij de politie. Pas dus op met de Paasraces, het WK Superbike, de Dutch TT en alle andere motor(sport)evenementen op Assen!

Bron: nu.nl en ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.