Minder benzine…

We hebben met z’n allen minder brandstof gekocht in 2012 ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal vloeiden er 13,5 miljard liter benzine, diesel en LPG door de slangen, een daling van 3,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De reden hiervoor zou zijn dat men sneller in het buitenland gaat tanken in verband met de hogere accijnzen in Nederland. We staan daarmee namelijk op nummer 1 in Europa, met maar liefst 75,2 cent per liter. Andere redenen: faillissementen transportbedrijven, fiscale stimulering door de overheid om kleinere en zuinigere auto’s te rijden.

Foto: Derek Knipscheer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.