Hoopvolle cijfers in mei

Nog geen reden om te roepen dat het opeens geweldig goed gaat in de motorbranche, maar toch wel een positief geluid. Ten opzichte van vorig jaar is er in de maand mei van dit jaar 4% meer verkocht. In mei 2010 reden 1468 kopers op een nieuwe motor de showroom uit. Dit jaar gingen er 1527 naar een nieuwe eigenaar.
 
Suzuki is koploper geworden in mei. De Japanse fabrikant deed goede zaken met een fraai aanbod van de Bandit en kwam op een totaal van 287 stuks. Honda volgt nog steeds goed met 242 motorfietsen en houdt daarom de leiding in het 'algemeen klassement' met 942 units. BMW staat op de derde plaats met de levering van 203 nieuwe motoren in mei. Dat brengt de Duitse fabrikant op de tweede plek in de totaalstand.
 
Deze opleving in de verkoop betekent helaas nog niet dat we aan het einde van het jaar een beter resultaat zullen halen dan in 2010. Althans dat is de verwachting. Maar die kan zomaar omslaan als we er in juni opnieuw een heleboel motorvrienden bij krijgen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?