dinsdag 18 juni 2024

Hoopvolle cijfers in mei

Nog geen reden om te roepen dat het opeens geweldig goed gaat in de motorbranche, maar toch wel een positief geluid. Ten opzichte van vorig jaar is er in de maand mei van dit jaar 4% meer verkocht. In mei 2010 reden 1468 kopers op een nieuwe motor de showroom uit. Dit jaar gingen er 1527 naar een nieuwe eigenaar.
 
Suzuki is koploper geworden in mei. De Japanse fabrikant deed goede zaken met een fraai aanbod van de Bandit en kwam op een totaal van 287 stuks. Honda volgt nog steeds goed met 242 motorfietsen en houdt daarom de leiding in het 'algemeen klassement' met 942 units. BMW staat op de derde plaats met de levering van 203 nieuwe motoren in mei. Dat brengt de Duitse fabrikant op de tweede plek in de totaalstand.
 
Deze opleving in de verkoop betekent helaas nog niet dat we aan het einde van het jaar een beter resultaat zullen halen dan in 2010. Althans dat is de verwachting. Maar die kan zomaar omslaan als we er in juni opnieuw een heleboel motorvrienden bij krijgen.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen