Huh? Bobber van Royal Enfield?

De geruchtenmolen draait vlak voor Eicma volop. Een van de meest verassende nieuwtjes is de presentatie van een Bobber-model door Royal Enfield. Een prototype weliswaar, maar het is wel groot nieuws voor de motorfabrikant uit India. Het betekent dat de 650-twins (de Interceptor en GT650) die nota bene nog geïntroduceerd moeten worden, hun status van zwaarste Enfield ooit nu al dreigen kwijt te raken.

Codenaam Q
Volgens Autocar Pro werkt Royal Enfield samen met Polaris Industries aan het nieuwe watergekoelde 830cc zware blok dat de cruiser moet aandrijven. Het moet goed zijn voor een vermogen rond de 85 pk. Het dikke blok illustreert de expansiedrift van het merk. Deze zomer maakte het bekend dat het zware motoren – tussen de 750 en 1000 cc – wil gaan bouwen. Onder de codenamen ‘Q’ en ‘K’ werkt het daar nu aan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?