Husqvarna innoveert

Al sinds de Motorshow in Milaan zijn er geruchten rond Husqvarna. Het Zweedse motormerk zou straatfietsen gaan produceren. Nu lijkt dit plan echt van de grond te komen, want Husqvarna presenteert een 900-cc parallel twin. Dit motorblok is gebaseerd op de F800 van BMW. Aangezien het Duitse merk de Zweden financieel bijstaat, omdat ze de eigenaar zijn van Husqvarna, gaan de ontwikkelingen snel.

Rond het nieuwe blok is nog niet veel bekend, maar het heeft bijna zeker een langere slag dan de F800, die zo'n 85 pk levert. We zijn benieuwd wat de Zweden er precies van gaan maken!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?