maandag 27 mei 2024

Husqvarna presenteert drie nieuwe modellen voor 2019

Husqvarna Motorcycles heeft op de afgelopen EICMA 2018 beurs de productieversie van de Svartpilen 701 en een conceptmodel Vitpilen 701 AERO gepresenteerd. En daarnaast ook nog de elektrische minimotor genaamd EE 5. Met de Svartpilen en Vitpilen wordt Husqvarna’s visie op straatmotoren verder uitgebouwd. De EE 5 is daarentegen Husqvarna’ eerste stap in de wereld van het elektrisch rijden.

Svartpilen 701

De nieuwe Svartpilen 701 is geïnspireerd door de opleving van de flattrack-wereld, wat bij veel merken momenteel de muse lijkt te zijn. En zoals we bij eerdere modellen van het merk zagen is ook de 701 een moderne, pure en innovatieve machine. Husqvarna probeert met dit model een heel nieuwe generatie motorrijders te bereiken.

De motor heeft een lichtgewicht, krachtige eencilinder-viertaktmotor met een topvermogen van 75 pk. Dit blok is gebouwd met de moderne technologie qua constructie en elektronica, met focus op betrouwbaarheid en rendement. De lichte en krachtige eencilinder huist in een minimalistische lay-out van frame, tank, zadel en overige componenten, voor een pure en unieke rijbeleving. Het vakwerkframe van hoogwaardig chroommolybdeen staal levert volgens het merk goede stuureigenschappen en een ongekend vertrouwen in alle rijomstandigheden.

Vitpilen 701 AERO Conceptmodel

Het Vitpilen 701 AERO-conceptmodel levert een hommage aan een iconisch motortijdperk. De motor combineert het lijnenspel van een klassieke racemotor met een moderne uitstraling en heeft een meer race- georiënteerde kijk geeft op de toekomstige stappen van Husqvarna in het straatsegment.

De machine is gebouwd rond een ééncilinder en heeft een sportief uiterlijk . En met de lagere en meer compacte zithouding zou het Witpilen 701 AERO-conceptmodel een intensieve rijbeleving moeten leveren.

EE5

De EE 5 is helemaal nieuw voor modeljaar 2020. Het is Husqvarna’s eerste stap in de snel voortschrijdende wereld van elektrische motoren. De EE 5 is gericht op jonge, ambitieuze rijders en hij combineert de modernste hoogwaardige componenten met een design dat zich duidelijk identificeert met de waarden van Husqvarna Motorcycles.

Het is een gebruiksvriendelijke minimotor die geheel aanpasbaar en instelbaar is; hij geeft jonge talenten de mogelijkheid om met vertrouwen in de opwindende wereld van offroad-motorrijden te stappen. De nieuwe EE 5 zal in de zomer van 2019 beschikbaar zijn bij erkende Husqvarna Motorcycles-dealers.

EE 5 highlights:

Elektromotor met 5 kW vermogen
Zes verschillende rijmodi
Lithium-ion-accu, 907 Wh
Snel opladen
Modern design in Zweedse stijl
Ergonomische zitpositie en verstelbare zithoogte
WP-vering voor hoogwaardige prestaties & controle

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen