vrijdag 10 mei 2024

Husqvarna Svartpilen 801: Husqvarna breidt zijn gamma uit

In 2024 breidt Husqvarna Motorcycles zijn aanbod uit met de Svartpilen 801, een model dat nieuwe standaarden zou kunnen zetten voor Husqvarna op het gebied van middenklasse naked bikes. Aangekondigd als de krachtigste straatmotorfiets van de fabrikant tot nu toe, belooft de Svartpilen 801 een interessante combinatie van vermogen, handelbaarheid en eigentijds design.

De Husqvarna Svartpilen 801 kenmerkt zich door zijn relatief lage gewicht van 181 kilo en het gebruik van een tweecilinder met 105 pk (77 kW). Deze technische specificaties wijzen op een dynamisch vermogen-gewichtsverhouding die zowel in de stad als op binnenwegen voor wendbaar rijgedrag zou moeten zorgen.

Daarnaast is de Svartpilen 801 uitgerust met moderne elektronische rijhulpsystemen, waaronder Easy Shift voor vloeiend schakelen. Deze technologische kenmerken zijn bedoeld om het rijden comfortabeler en veiliger te maken. Tijdens het ontwikkelingsproces heeft de Husqvarna Svartpilen 801uitgebreide tests ondergaan, variërend van flat-track-ritten tot ijsbaantests, om zijn veelzijdigheid te benadrukken.

Op het gebied van design kiest Husqvarna voor een minimalistische maar opvallende stijl. Het frame en de motor worden omsloten door een ergonomisch vormgegeven carrosserie die bewegingsvrijheid biedt. De uitrusting met een stuurdemper en instelbare WP-vering moet ook het rijcomfort verbeteren.

Dubbeltest Husqvarna Norden 901 vs. Honda Africa Twin: De kloof gedicht?

Vergelijking met voorgaande modellen

De introductie van de Svartpilen 801 volgt op de modellen Vitpilen 701 en Svartpilen 701, die bekend staan om hun design. In tegenstelling tot deze modellen, die werden aangedreven door een KTM 690cc- eencilinder met 75 pk, markeert de Svartpilen 801 met zijn tweecilinder een nieuwe stap voor Husqvarna.

De officiële presentatie van de Svartpilen 801 staat gepland voor 19 maart 2024, waarbij alle technische gegevens en afbeeldingen worden vrijgegeven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen