dinsdag 14 mei 2024

75 Jaar NMB Wegraces tentoonstelling op 28 April in Nijnsel

Op zondag 28 april 2024 zal er in De Beckart, Oude Lieshoutseweg 7 in Nijnsel een tentoonstelling gehouden worden met als onderwerp de NMB-wegraces. Het is, na de zeer geslaagde NMB-motorcrossreünie en de tentoonstelling van NMB-motorcrossmotoren op 28 januari, het tweede grote evenement in het kader van 75 jaar NMB na dato.

In de tentoonstelling zullen de wegraces van de NMB in woord en beeld de revue passeren en wordt ook nog aandacht besteed aan de geschiedenis van de NMB en de motorcross-periode van vóór 1967. Dit o.a. op grote borden met informatie en foto’s.

Cecil Sandford: eerbetoon aan Koning van de Wegrace

In de tentoonstelling zullen verder in aparte stands verschillende onderdelen van de NMB-wegracegeschiedenis tentoongesteld worden. Er zijn stands o.a. over de NMB als bond, de NMB-clubs, de eerste NMB-wegrace in Reusel 1967, NMB-programmaboekjes (ook een aantal oude  motorcrossprogramma’s), helmen en overalls, bekers (ook een aantal motorcrossbekers), wegrace-affiches, NMB-infostand met o.a. de NMB- herdenkingsstickers en een stand met tweedehands motorboeken. Er zal ook een stand over de 24 uur van Oss met een replica van de pits ingericht worden. Een 750cc Laverda SFC kan uiteraard niet ontbreken. De Laverda van het  Zwitserse Zecchini-team dat in 1973 deelnam zal in de pits te bewonderen zijn.

Marcel Hermans zal aanwezig zijn met zijn boek over Henk van Kessel. Het boek over de 24 uur van Oss zal ook nog verkrijgbaar zijn. Naast de Laverda zijn er ook nog een drietal andere motoren te bewonderen die echt bij de NMB gereden hebben. In het aparte horeca-gedeelte zullen er wegracefilms te zien zijn waaronder ook over de 24 uur van Oss, dit met unieke beelden.

Velen renners en andere personen hebben al toegezegd om mee te werken en ook spullen beschikbaar te stellen. De toegangsprijs is € 2 en de netto-opbrengst van de entree en de verkoop van de NMB-herdenkingsstickers is voor de plaatselijke voedselbank.

De tentoonstelling zal geopend worden door 1974 50cc wereldkampioen Henk van Kessel. De openingstijden zijn van 10.30 uur tot 17.00 uur. Ondanks dat er redelijk wat parkeerplaatsen dicht bij De Beckart zijn raden we iedereen aan, indien mogelijk, samen met anderen naar de tentoonstelling te komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen