22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Husqvarna Vitpilen 701 voor F1 coureur Charles Leclerc

Charles Leclerc is een van de snelste coureurs die de Formule 1 in decennia heeft gezien. Pas in 2018 maakte hij zijn F1-debuut, en vorig jaar werd hij al opgenomen in het Ferrari-team. En hij scoorde prompt meer overwinningen en punten dan zijn teamgenoot – de viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Zoals veel supersnelle Formule 1-coureurs is ook Leclerc een fervent motorrijder. Vroegere en huidige coureurs zoals Senna, Schumacher, Hamilton, Button en Webber delen de motorpassie, maar Leclerc maakt deel uit van een nog selectere groep. Samen met Kimi Räikkönen – die ironisch genoeg zijn Ferrari-zitje voor de jonge Monégasque- is hij een fan van custom motoren.

Leclerc liet zijn custom made Vitpilen 701 bouwen door het Franse Bad Winners.

Bron: BikeExif

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen