Husqvarna Vitpilen 701 voor F1 coureur Charles Leclerc

Charles Leclerc is een van de snelste coureurs die de Formule 1 in decennia heeft gezien. Pas in 2018 maakte hij zijn F1-debuut, en vorig jaar werd hij al opgenomen in het Ferrari-team. En hij scoorde prompt meer overwinningen en punten dan zijn teamgenoot – de viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Zoals veel supersnelle Formule 1-coureurs is ook Leclerc een fervent motorrijder. Vroegere en huidige coureurs zoals Senna, Schumacher, Hamilton, Button en Webber delen de motorpassie, maar Leclerc maakt deel uit van een nog selectere groep. Samen met Kimi Räikkönen – die ironisch genoeg zijn Ferrari-zitje voor de jonge Monégasque- is hij een fan van custom motoren.

Leclerc liet zijn custom made Vitpilen 701 bouwen door het Franse Bad Winners.

Bron: BikeExif

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?