maandag 25 september 2023

Iconische Kawasaki Ninja ZX-6R keert terug

De iconische Ninja ZX-6R keert terug in de Kawasaki line-up. Deze publiekslieveling weet als geen andere supersport rijplezier op straat te combineren met geweldige circuitprestaties.

Het hart van de nieuwe Ninja ZX-6R is de befaamde 636cc vier-in-lijn. Een extra 37cc ten opzichte van reguliere 600cc supersports zorgt voor meer vermogen maar ook een beter motorkarakter voor straatgebruik. Voor 2024 is het blok grondig herzien en heeft een nieuw nokkenasprofiel, nieuwe inlaattrechters en een verbeterd spruitstuk en collector. Deze vernieuwingen zorgen voor meer koppel in lage- en middelhoge toeren en een lagere uitstoot.

Nieuw voor 2024 is ook de toevoeging van geïntegreerde rijmodi. De vier beschikbare modi (Sport, Road, Rain en de instelbare Rider mode) maken het voor de rijder eenvoudig om de instelling te kiezen die past bij de omstandigheden. Hiernaast is ook het ABS verder verbeterd en behoort een quickshifter tot de standaarduitrusting.

Behouden blijft het aluminium perimeterframe welke de sleutel is tot de uitstekende balans tussen wendbaar rijgedrag, controle in bochten en het vermogen om gemakkelijk van lijn te veranderen, in combinatie met een uitstekende chassisfeedback.

Kawasaki presenteert de nieuwe Eliminator

Radiaal gemonteerde monobloc-remklauwen, ø310 mm grote remschijven en een radiale hoofdremcilinder aan de voorzijde en zorgen voor een krachtige remprestaties met uitstekend gevoel in de remhendel. Een ø220 mm schijfrem en lichtgewicht remklauw vertragen het achterwiel. De vering wordt verzorgd door een volledig instelbare ø41 mm SHOWA SFF-BP voorvork en achter een volledig instelbare schokdemper.

De meest in het oog springende verandering is het nieuwe design. Met name de compleet nieuwe top kuip ademt het scherpe Ninja DNA.  Zo vallen de nieuwe LED-projector koplampen en in kleur gespoten Ram-Air inlaat meteen op. Het ‘’gelaagde’’ 3D ontwerp van de kuip is voorzien van openingen om meer downforce te generen en rijwind weg te leiden van de rijder. De chin spoiler is schuin naar beneden geplaatst om zo meer downforce te creëren in bochten. Openingen in de nieuwe kuipruit verlichten de drukopbouw achter de ruit bij hoge snelheid.

In de cockpit huist een nieuw 4,3’’ (11 cm) TFT-kleurendisplay met bluetooth smartphone connectiviteit. Het display toont, naast een toerenteller met schakelindicator en huidige versnelling, een grote hoeveelheid optionele informatie als dubbele tripmeters, actieradius, accuspanning en nog veel meer. Middels de Rideology app kan op afstand voertuiginformatie worden uitgelezen evenals onderhoudsreminders. De helderheid van het scherm schakelt automatisch tussen drie niveaus, afhankelijk van de hoeveelheid natuurlijk licht.

De nieuwe Ninja ZX-6R is dit najaar beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealer in twee kleuren:

  • Lime Green/Ebony (KRT-edition)
  • Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black

Prijzen worden later bekend gemaakt. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image