In 80 dagen elektrisch rond de wereld

Vanmiddag stelde STORM Eindhoven zich voor, een enthousiast studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. STORM is bezig met de ontwikkeling van een innovatieve elektrische motorfiets om vanaf 3 april 2016 deel te nemen aan de 80 Day Race die openstaat voor voertuigen zonder verbrandingsmotor. Het zal de langste elektrische motorreis ooit worden. Bzzzzzz…

De 29 studenten van STORM Eindhoven zetten -zo is het plan- in twee jaar tijd een innovatieve motorfiets neer. Een zero-emission voertuig waarbij niet ingeleverd wordt op design, veiligheid en rijplezier. Hiermee willen ze laten zien dat elektrisch vervoer ook aantrekkelijk kan zijn. De keus voor een motorfiets is ook van strategisch voordeel in de race, aangezien je minder opgehouden wordt door files. Door als eerste in de geschiedenis met een elektrische motor  in 80 dagen de wereld rond te gaan, gaat het team aantonen dat aantrekkelijk duurzaam vervoer mogelijk is.

De 80 Day Race zelf heeft naast de technische insteek, ook een tactisch aspect, alleen de acht start-, tussenstop- en finishplaatsen staan vast en hoe je daar komt is zelf in te vullen. In deze wereldsteden worden grote media-evenementen georganiseerd om overal ter wereld elektrisch vervoer nog eens extra op de kaart te zetten.
Als bonus zal STORM bij slagen van de missie om in 80 dagen rond de wereld te rijden op en motorfiets zonder fossiele brandstoffen te gebruiken, tevens het wereldrecord verbreken voor de langste elektrische motorreis ooit. Hou deze Nederlandse missie dus goed in de gaten!

Informatie: www.storm-eindhoven.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.