dinsdag 21 mei 2024

In 80 dagen elektrisch rond de wereld

Vanmiddag stelde STORM Eindhoven zich voor, een enthousiast studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. STORM is bezig met de ontwikkeling van een innovatieve elektrische motorfiets om vanaf 3 april 2016 deel te nemen aan de 80 Day Race die openstaat voor voertuigen zonder verbrandingsmotor. Het zal de langste elektrische motorreis ooit worden. Bzzzzzz…

De 29 studenten van STORM Eindhoven zetten -zo is het plan- in twee jaar tijd een innovatieve motorfiets neer. Een zero-emission voertuig waarbij niet ingeleverd wordt op design, veiligheid en rijplezier. Hiermee willen ze laten zien dat elektrisch vervoer ook aantrekkelijk kan zijn. De keus voor een motorfiets is ook van strategisch voordeel in de race, aangezien je minder opgehouden wordt door files. Door als eerste in de geschiedenis met een elektrische motor  in 80 dagen de wereld rond te gaan, gaat het team aantonen dat aantrekkelijk duurzaam vervoer mogelijk is.

De 80 Day Race zelf heeft naast de technische insteek, ook een tactisch aspect, alleen de acht start-, tussenstop- en finishplaatsen staan vast en hoe je daar komt is zelf in te vullen. In deze wereldsteden worden grote media-evenementen georganiseerd om overal ter wereld elektrisch vervoer nog eens extra op de kaart te zetten.
Als bonus zal STORM bij slagen van de missie om in 80 dagen rond de wereld te rijden op en motorfiets zonder fossiele brandstoffen te gebruiken, tevens het wereldrecord verbreken voor de langste elektrische motorreis ooit. Hou deze Nederlandse missie dus goed in de gaten!

Informatie: www.storm-eindhoven.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen