donderdag 22 februari 2024

Suzuki is wereldkampioen endurance 2020.

Het Suzuki Endurance Racing Team is wereldkampioen 2019/2020 EWC. Dit is de 16e titel in deze discipline voor het Huis van Hamamatsu.

Suzuki viert zijn verjaardag met grote tevredenheid op het circuit en op de weg. Dat feest wordt gevierd met de 100e Verjaardag-versie van de GSX-R1000R. Op het circuit zijn het Suzuki-rijders Joan Mir en Alex Rins die in de Catalaanse MotoGP Grand Prix op het podium stonden. En er was nog een feest dat in Hamamatsu tenminste voor een glimlach heeft gezorgd: de overwinning van het wereldkampioenschap Endurance 2019/2020 door het Suzuki Endurance Racing Team.

Het is de zestiende keer in de lange en roemrijke geschiedenis van dit team. De triomf van het Suzuki SERT kwam tot stand aan het einde van een gedenkwaardig seizoen dat bestond uit vier races. De rit naar succes in het wereldkampioenschap Endurance 2019/2020 begon een jaar geleden met de overwinning in de 83e Bol d’Or op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. In december 2019 werd een uitstekende vijfde plaats in de 8 uur van Sepang, Maleisië genoteerd. De officiële Suzuki GSX-R1000 stond afgelopen augustus weer op het podium en behaalde de derde plaats in de 43e editie van de legendarische 24 uur van Le Mans. Met de vierde plaats van afgelopen zondag in de 12 uur van Estoril was de overwinning definitief binnen voor Etienne Masson en Gregg Black, met steun van Xavier Simeon.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen