Suzuki is wereldkampioen endurance 2020.

Het Suzuki Endurance Racing Team is wereldkampioen 2019/2020 EWC. Dit is de 16e titel in deze discipline voor het Huis van Hamamatsu.

Suzuki viert zijn verjaardag met grote tevredenheid op het circuit en op de weg. Dat feest wordt gevierd met de 100e Verjaardag-versie van de GSX-R1000R. Op het circuit zijn het Suzuki-rijders Joan Mir en Alex Rins die in de Catalaanse MotoGP Grand Prix op het podium stonden. En er was nog een feest dat in Hamamatsu tenminste voor een glimlach heeft gezorgd: de overwinning van het wereldkampioenschap Endurance 2019/2020 door het Suzuki Endurance Racing Team.

Het is de zestiende keer in de lange en roemrijke geschiedenis van dit team. De triomf van het Suzuki SERT kwam tot stand aan het einde van een gedenkwaardig seizoen dat bestond uit vier races. De rit naar succes in het wereldkampioenschap Endurance 2019/2020 begon een jaar geleden met de overwinning in de 83e Bol d’Or op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. In december 2019 werd een uitstekende vijfde plaats in de 8 uur van Sepang, Maleisië genoteerd. De officiële Suzuki GSX-R1000 stond afgelopen augustus weer op het podium en behaalde de derde plaats in de 43e editie van de legendarische 24 uur van Le Mans. Met de vierde plaats van afgelopen zondag in de 12 uur van Estoril was de overwinning definitief binnen voor Etienne Masson en Gregg Black, met steun van Xavier Simeon.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.