13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Indian kondigt 2019 FTR1200 Street Tracker aan

Indian heeft besloten om een straatlegale flat-tracker in productie te laten gaan, geïnspireerd door de prachtige FTR1200 Custom-concept (zie de foto’s). Je mag hopen dat de 2019 FTR1200 zo dicht mogelijk bij het concept blijft, maar een teleurstelling ligt op de loer.

Toen we voor het eerst de foto’s van de Indian FTR1200-concept zagen – nog in de Polaris tijd – reageerden we heel beslist: ‘Blijf er met je vingers eraf en laat dit gebeuren’. En we waren niet de enigen. Het concept was tegelijkertijd de hooligan-machine van een hardcore rijder en een retro-juweel dat ontstaat na urenlang polijsten in een schuur.

Toch houden we een slag om de arm. In het persbericht van afgelopen weekeinde staat dat een FTR1200 in productie zal gaan, ergens in 2019.

Het gaan om dat ene stukje zin: een FTR1200.  Dat kan ook een heel andere FTR1200 zijn. Indian is immers tot niets verplicht. En het persbericht levert voldoende munitie voor dat vermoeden.

‘De aankondiging is het antwoord op maanden speculatie en de vraag naar een straatversie van de succesvolle Indian FTR750, de speciaal gebouwde flat-track racer die sinds de introductie in 2017 de Amerikaanse Flat Track professionele raceklasse domineerde.’

‘Die speculatie werd geïntensiveerd door de ontwikkeling van de Indian FTR1200 Custom, een concept die het afgelopen jaar langs de grote motorbeurzen toerde. De nieuwe FTR 1200 zal qua prestaties, design zeker geïnspireerd zijn door deze twee motoren, maar zal bovenal een motor zijn met een geheel eigen stijl.’

‘We willen er zeker van zijn dat de FTR 1200 niet alleen maar een kopie van de FTR1200 Custom is, maar een unieke straatmotor met flat track uitstraling,’ zegt Rich Christoph, Senior Designer bij Indian. ‘We zijn enthousiast over het karakter dat deze fiets bezit en zijn vermogen om Amerikaanse V-twin motoren naar een nieuw niveau te brengen.’

Maar een kopie was precies wat we wilden! De concept benaderde perfectie. Motorijders vonden het geweldig. Waarom noem je het zelfs een FTR1200 als je niet levert wat die combinatie van letters en cijfers al voor motorrijders betekent?

De Indian 2019 FTR1200 kan nog steeds een geweldige fiets blijken te zijn als we hem eindelijk zien. Het team dat ‘m ontwikkeld is dezelfde die zich boog over de FTR1200 Custom concept. Veiligheidshalve zijn onze verwachtingen vooralsnog niet al te hoog. Eerst zien en dan geloven.

De 2019 Indian FTR1200 kun je alvast voor-orderen op de Indian website.  Bekijk ook de aangepaste FTR1200 Custom video hieronder.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen