zondag 19 mei 2024

Indian Motorcycle kondigt grotere motor aan dan Harley-Davidson

Indian heeft aangekondigd dat ze weer een grotere motor gaan bouwen dan Harley-Davidson. De bekende Thunderstroke V2-motor groeit van 1.890 cc naar bijna twee liter. Dit is een directe reactie op Harley-Davidson, die nu pronkt met een 121 Cubic Inch Milwaukee-Eight motorblok op de Roadglide CVO.

Indian heeft ook plannen om waterkoeling toe te voegen aan de nieuwe Thunderstroke-motor. Ze hebben een octrooi aangevraagd voor een waterkoeler die in het frame kan worden gemonteerd.

Indian Motorcycle vernieuwt Scout-familie voor 2025 grondig

Nieuwe serie: Colt

Naast de grotere cilinderinhoud en waterkoeling, werkt Indian ook aan variabele kleptiming voor de Thunderstroke-motor. Dit zal het koppel bij lage toerentallen verhogen. Het is mogelijk dat de nieuwe motor al in 2025 beschikbaar zal zijn in de showrooms, samen met een nieuwe serie genaamd Colt. Deze nieuwe serie zou de kloof kunnen dichten tussen de Cruiser Sport Chief en de Chieftain als bagger.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen