vrijdag 29 maart 2024

Indian Motorcycle: stijlvolle FTR Stealth Gray Special Edition

Indian Motorcycle zet in op stijl met de onthulling van de FTR Stealth Gray Special Edition, de eerste fabrieksspecial. De FTR Stealth Gray is een exclusieve machine met een nonchalant karakter, waarvan slechts 150 stuks worden gebouwd. De Indian valt op door zijn nieuwe lak met speciale graphics. Die zijn een combinatie van Amerikaanse roots, op de racewereld geïnspireerde prestaties en een moderne en strakke look.

De Indian Motorcycle FTR werd in 2019 geïntroduceerd. Het model viel op in zijn segment door de op de succesvolle flat track-machine geïnspireerde styling, de FTR750. De FTR maakte indruk met zijn krachtige en hoogtoerige V-twin en geweldige handling. In 2022 werd daar nog een schepje bovenop gedaan met een gefinetuned motorgeluid en een verbeterde set-up van de wielophanging in combinatie met een steilere balhoofdhoek, een kortere naloop en 17inch-wielen met Metzeler Sportec-banden.

De FTR Stealth Gray levert z’n goede prestaties dankzij de krachtige en sportieve 1203cc-V-twin met een vermogen van 123 pk (92 kW) en een koppel van 120 Nm.

Fietsen met Troy Bayliss over TT Circuit Assen

De combinatie van een ProTaper-stuur met een balhoofdhoek van 25°, een naloop van 99,9 mm, een volledig verstelbare vering en 17 inch gegoten wielen met Metzeler Sportec-banden staat garant voor een nauwkeurig stuurgedrag, terwijl de radiaal gemonteerde dubbele Brembo-schijfremmen voor superieure remkracht zorgen.

Voor comfortabel rijden met de FTR Stealth Gray zorgt ook de standaard cruise control, cilinderuitschakeling om de warmte van het motorblok te regelen als de motorfiets stilstaat en het 4,3inch-touchscreen met smartphone-integratie via Bluetooth of USB en te configureren apparaten.

Om de machine helemaal compleet te maken is hij verder nog voorzien van een Akrapovič-uitlaat, drie rijmodi, Wheelie Control met Rear Lift Mitigation, Stability Control, Traction Control en Cornering ABS.

Ga voor meer informatie over Indian Motorcycle naar IndianMotorcycleBeneluxcom.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen