Indonesisch Jakarta legt rijverbod op om geluidsoverlast te verminderen

Jakarta legt rijverbod op om geluidsoverlast te verminderen. Motorfietsen en scooters zijn het belangrijkste vervoermiddel in Indonesië, met ongeveer 107 miljoen motorfietsen op de Indonesische wegen. Om het lawaai van deze machines te beteugelen, legt de stad Jakarta nu rijverboden op.

Er zijn meer dan 18 miljoen geregistreerde motorfietsen en scooters in Jakarta, een stad met ruim 10 miljoen inwoners. Het aantal auto’s is met 4,1 miljoen verhoudingsgewijs laag. Dit toont aan hoe belangrijk de gemotoriseerde tweewielers daar zijn. Niettemin legt de stad nu rijverboden op met als achtergrond het verminderen van lawaai.

Apple: motortrillingen kunnen iPhone-camera beschadigen

Afhankelijk van het eindnummer van de nummerplaat, mag je alleen rijden op maandag, woensdag en vrijdag of op dinsdag, donderdag en zaterdag. Het hangt er gewoon vanaf of het laatste nummer op de nummerplaat even of oneven is. Hoe de bevolking haar dagelijkse bezigheden moet doen op dagen dat ze niet mogen rijden, wordt in het midden gelaten.

Wie wordt betrapt met een verkeerde nummerplaat op dagen waarop hij, zij of hen eigenlijk niet mag rijden, moet rekening houden met zware straffen. In dit geval moet je het equivalent van 30 euro betalen. Gezien het minimumloon van ongeveer 224 euro per maand, is 30 euro een niet te onderschatten bedrag.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?