vrijdag 24 maart 2023

Inhoud, routes & video’s Promotor 08/19

Toeren

75 Jaar bevrijd: Liberty Road

De bevrijding van West-Europa begon 75 jaar geleden met de landing van 156.115 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië. In drie etappes volgen wij het spoor van deze helden. Van de D-Day stranden tot Wageningen, waar op 5 mei 1945 de Duitse overgave werd getekend. Etappe 1: de langste dag.

Lees verder

Ameland op een Johammer

Ameland is de biker onder de Waddeneilanden: ongepolijst, eigenzinnig, maar met een hart van goud. Of eigenlijk groen, want de Amelanders hebben fossiele brandstoffen in de ban gedaan. Op een al even excentrieke milieuprofeet, de Johammer J1, maakten we kennis met het eiland en zijn bewoners.

Lees verder

KouwePotenTocht 2019: Het geheim

Het is gigantisch groot. En zoveel mogelijk verstopt. Maar 150 jaar na de bouw begint het zichtbaar en zelfs bezoekbaar te worden. De Kouwepotentocht van 2019 gaat langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste waterwapen ter wereld.

Lees verder

Promotor Reizen

Motoren getest

  • 2020 Honda CRF1100L Africa Twin
  • Kawasaki H2SX+ SE Tourer
  • Toertest: Triumph 1200 Scrambler
  • Yamaha 900 Tracer GT
  • Topstaat: BMW K1300 S
  • 2020 Harley-Davidson LowRider S
  • Indian Chieftain Limited

Zorg voor je accu

Lente staat voor onbekommerd zwieren na een winterstop die altijd te lang duurt. Maar er ligt een pretbederver op de loer, die elk jaar massaal toeslaat: een haperende accu. Door nu actie te ondernemen zorg je ervoor dat je die winterstop zonder kleurscheuren door komt.

Video’s

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image