donderdag 22 februari 2024

Veiligheidsrecall BMW K1600 GT/GTL/Bagger/Grand America

BMW Motorrad roept de BMW K1600 GT/GTL/Bagger/Grand America terug om onderdelen van de versnellingsbak te vervangen. Het gaat specifiek om de modellen

  • K 1600 GT (0F01/0F11)
  • K 1600 GTL (0F02/0F12)
  • K 1600 Bagger (0F51/0F53)
  • K 1600 Grand America (0F51/0F53)

die zijn geproduceerd tussen september 2016 en september 2019.

BMW Motorrad heeft tijdens een routine kwaliteitscontrole ontdekt dat in enkele gevallen een beschadiging van de schakelvork (gaffel) / schakelring / tandwiel kan optreden. Hierdoor wordt de functionaliteit van de versnellingsbak aangetast, omdat dan twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden ingeschakeld. In dat geval kan een kritieke rijsituatie niet worden uitgesloten.

BMW Motorrad heeft daarom besloten de bovengenoemde motorfietsen terug te roepen en de versnellingsbak aan te passen. De eigenaren van de betrokken motorfietsen worden door BMW Motorrad op de hoogte gebracht. Deze veiligheidsrecall is uiteraard zonder kosten voor de klant.

In Nederland betreft deze recall 462 motorfietsen. Uiteraard schrijft BMW Motorrad alle betreffende klanten aan. Toch verzoekt BMW Motorrad MotorNL het bericht ook te plaatsen omdat BMW er zeker van wil zijn dat ze alle motorrijders bereiken die het betreft .

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen